Diervoeding en dierverzorging

Wat uw dier het lekkerst vindt, kunnen we u niet vertellen
. Wel wat uw dier nodig heeft. En wat daarnaast goed voor hem is.

 We hebben zoals zaden, pitten, brokken, botten, korrels en natvoer. In alle soorten en maten, zowel voor kleindieren als voor vee. 

En eet uw kat de laatste tijd slecht? Of heeft uw hond een gevoelige darmflora? Dan verdiepen wij ons in uw dier en zoeken een passend dieet.

Een merk dat voor de meeste honden en katten een passend dieet heeft is Prins. Een merk van Nederlandse bodem waarbij kwaliteit en vakmanschap nog hoog in het vaandel staan. Net zoals ons vinden zij dat met goede producten en het juiste advies men kan bijdragen aan een gezond en gelukkig huisdier.
Voor knaagdieren hebben we natuurlijk ook voor ieder wat wils. Diverse merken voeding, wat te snacken en te spelen, maar natuurlijk ook niet te vergeten voor het schoonhouden van de verblijfplaats van uw geliefde huisdier.

Een goed voorbeeld van een knaagdierenvoeding van formaat is Science Selective van Supreme. Daarvan hebben we voor meerdere dieren een passende variant. Van konijn tot cavia en rat. Met een goede voeding leg je de basis voor een gezond en gelukkig huisdier.

Wat daar ook zeker aan bijdraagt is een schoon verblijf, met een frisse, stevige laag bodembedekking en een flinke pluk hooi zullen veel dieren erg tevreden zijn. Hiervoor kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Met uiteraard de daarbij passende tekst en uitleg.

Laten we ook de vogels niet vergeten. Ook zij lusten wat te knabbelen op zijn tijd. Nutribirdheeft daarvoor een compleet assortiment. Van opfokvoedingen tot voedingen voor volwassen vogels waardoor zij alles binnenkrijgen wat zij nodig hebben. Al zal een vogel iets te snacken op zijn tijd ook waarderen. Vitakraft heeft daarvoor een leuk assortiment en is bij ons verkrijgbaar.

Voor de dieren rondom het huis zoals kippen, paarden en schapen heeft Havens een compleet assortiment. Van snoepjes voor je paard tot mineralen voor je duif en voedingen voor hen allemaal.  Mocht je liever een ander merk hebben kan dat ook. We hebben een breed assortiment voeders en veel merken die we niet standaard in het assortiment hebben kunnen we bestellen. Informeert u maar even bij ons. Dat kan via mail, telefonisch maar ook zeker door even bij ons in de winkel langs te komen. En uiteraard bieden we u interessante prijsstellingen. Als dat dure merk niet nodig is, vertellen we u dat ook. 

Ons streven is dat u tevreden de winkel uitgaat. Om keer op keer graag binnen te lopen.

Alles voor het verzorgen van uw dier vindt u bij de Molen in Malden

Complete dierverzorging gaat verder dan het ‘natje en droogje’. Ook de huid en de vacht verdienen aandacht. En wat denkt u van tanden en nagels? Verder wil het dier een veilige slaapplek en uiteraard zijn behoeften kunnen doen.

Daarvoor hebben we tal van verzorgingsproducten. Zoals reinigingsshampoos, ontsmettingsmiddelen of ongediertebestrijding.

Neem nu vlooien en tekenbestrijding bij bijvoorbeeld honden en katten. Een bij velen bekend probleem. Wat velen echter niet weten is dat je beter preventief kan werken als genezend. Een vlooienplaag voor blijven is veel makkelijker dan er een bestrijden, dat is vaak een tijdrovend en kostbaar verhaal. Een product dat daarbij kan helpen is bijvoorbeeld Fiprodog van Beaphar.

Ook gewrichtsbescherming is een belangrijk punt bij de verzorging van vooral de grotere en oudere dieren. Deze kunnen veel baat hebben bij glucosamine en chondroïtine. Deze producten zorgen voor soepele gewrichten en vertragen bij bijvoorbeeld artrose de achteruitgang van het gewricht. Wij hebben bijvoorbeeld de Opti Joint van Oropharma in ons assortiment. Dit poeder kun je over de voeding strooien en wordt door veel dieren als smakelijk ervaren.

Voor paarden hebben wij een ruim assortiment aan voedingssupplementen. Van knoflook om dazen en vliegen op afstand te houden tot diverse shampoos en vitamines. Een populair product is de Himalaya steen. Een natuurlijke liksteen voor paarden waardoor die de zouten, die bij het rijden verloren zijn door het zweten, weer kan aanvullen.

Ook hebben wij  afrasteringsmaterialen zoals isolatoren, voor zowel koord als lint, poortgrepen, prikpaaltjes, stroomapparaten en de daarbij behorende batterijen. Alles om een wei af te zetten zodat het dier veilig en wel op zijn plekje blijft. Zorg dat je regelmatig afrasteringen naloopt, breuken in de draad/lint kunnen voor verwondingen zorgen. Poortgrepen die op de grond liggen terwijl het stroomapparaat aanstaan zorgen ervoor dat de stroom weglekt in de grond en onnodig de batterij leegtrekken. Allemaal dingen die te voorkomen zijn.

Het assortiment voedingssupplementen voor de duiven zijn seizoensgebonden. In het seizoen van de vluchten hebben de dieren andere producten nodig dan in de rustperiode. Wat hebben voor elke periode een geschikt product. Bijvoorbeeld van Natural, voor elk seizoen een geschikt product van mineralen en diverse vitamines tot vloerdekkorrels, we hebben een breed assortiment van hun producten.

Natuurlijk hebben wij ook een ruime keuze in producten die vooral leuk zijn voor het dier. Een leuk speelgoedje, een ruime kooi of een mooie halsband kunnen het leven van uw huisdier veraangenamen. Genoeg bewegingsruimte met wat leuks te spelen voor kooidieren zoals knaagdieren en vogels zal hun leven zeker verlengen. Wij hebben een ruime keus en kunnen altijd met advies u bij staan. Mochten wij toch niet die kooi hebben die u gedachte heeft dan is de kans groot dat wij hem kunnen bestellen voor u.

En zit u met een prangende vraag? Loop dan even binnen. We houden met passie onze vakkennis op peil. Zo nodig gaan we voor u op zoek naar het juiste antwoord.